Corona

Wat zijn de coronaregels in de praktijk?

In verband met het COVID-19 virus hanteren wij diverse maatregelen binnen onze huisartsenpraktijk. Met deze maatregelen willen wij de continuïteit van zorg waarborgen maar ook verdere verspreiding van het virus zoveel mogelijk voorkomen.

Vanwege het belang om de zorg overeind te houden en om kwetsbare mensen te beschermen, vragen we u bij corona gerelateerde klachten nog een mondkapje te dragen. Daarnaast blijven we proberen anderhalve meter afstand te houden. Ook geven onze zorgverleners je geen hand. Dit sluit aan bij de adviezen die de landelijke huisartsenvereniging hierover geeft.

Heb je klachten zoals verkoudheid, hoesten, verhoging of plotseling verlies van smaak en reuk? Blijf thuis en maak direct een afspraak voor een test bij een GGD testplaats in de buurt. De test is gratis. Je kunt op de volgende manieren een afspraak maken:

  1. Maak online een testafspraak met je DigiD op coronatest.nl
  2. Bel voor een testafspraak met 0800-1202. Zeven dag per week bereikbaar van 08.00 tot 20.00 uur. Houd je burgerservicenummer (BSN) bij de hand

Isolatiespreekuur

Wij werken op dit moment in de praktijk met een isolatiespreekuur. Dit spreekuur is bedoeld voor patiënten die positief getest zijn op corona, of bij patiënten bij wie er corona gerelateerde klachten aanwezig zijn. Dit doen we om de besmettingen binnen de praktijk zo laag mogelijk te houden, en andere patiënten en het personeel te beschermen.

Het isolatiespreekuur houdt in dat de huisarts beschermende kleding zal dragen en u niet in de wachtkamer mag wachten. De assistentes zullen u verzoeken om voor uw afspraak buiten in uw auto te wachten en zodra de huisarts gereed is, zal ze u bellen en kunt direct doorlopen naar de spreekkamer.

Daarnaast houden wij het isolatiespreekuur op het einde van de dag, zodat de spreekkamer gelucht kan worden dus wij vragen u hier rekening mee te houden. Ook verzoeken wij u een mondkapje op te doen.

De huisartsen verwachten van de patiënten dat ze minimaal een zelftest doen voordat ze op het spreekuur komen met corona gerelateerde klachten, ook dit om de besmettingen binnen de praktijk zo laag mogelijk te houden. Daarom zal de assistente dit aan u vragen. Een zelftest is makkelijk verkrijgbaar, al in een supermarkt maar ook bij een drogist en in de bijsluiters staat goed uitgelegd hoe u een zelftest kunt afnemen.

Gebruik en resultaat corona zelftest | Coronavirus COVID-19 | Rijksoverheid.nl

Medische mondkapjes type IIR - 50 stuks

3e of 4e coronaboostervaccinatie

Voor uw 3e of 4e coronabooster vaccinatie kunt u terecht bij de GGD in Zaltbommel. Het telefoonnummer hiervan is 0800-7070. U krijgt vanzelf een uitnodigingsbrief via de GGD, maar u kunt ook zonder uitnodiging terecht bij de GGD.

Voorheen gaven wij zelf de vaccinaties aan niet mobiele patiënten maar op dit moment is dat niet meer mogelijk via de praktijk. Wij raden u daarom aan om de vaccinatie in Zaltbommel te halen.

De bronafbeelding bekijken